ΓΔ – ΒΑΣΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ

XAA LIVE – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΓΟΡΑΣ 23/12/2019

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!

Στο live της Κυριακής https://www.facebook.com/nektarios.iglessis/videos/10219067778780839/ εξετάστηκαν λεπτομερώς τα σενάρια που είναι σε ισχύ στον ΓΔ και τα οποία ως επί το πλείστων είναι καθοδικά. Δύο από αυτά που εχουν και τις μεγαλύτερες πιθανότητες παραπέμπουν σε πιθανή κορύφωση είτε στα υπάρχοντα υψηλά είτε ελάχιστα πιο πάνω π.χ. στο 910 με φίλτρο 4 μονάδων, εφόσον το βασικό κυματικό σημείο είναι το 906 το οποίο και είδαμε ήδη.
Οποιαδήποτε ανοδική διάσπαση σε κλείσιμο του 910 βάζει στο παιχνίδι ανοδικά σενάρια αυξάνοντας σημαντικά τις πιθανότητές τους σε σχέση με τις ελάχιστες που εχουν αυτή τη στιγμή.

Φτάσαμε στην περιοχή 905-906 η οποία αναφέρεται εδώ και αρκετούς μήνες ως στόχος πολλαπλών κυματικών αναλογιών.
Οποιαδήποτε διάσπαση ανοδική της ζώνης θα βρει εμπόδιο στην μακρυνή γραμμή αντίστασης που ενώνει τα διαδοχικά υψηλά και σήμερα βρίσκεται στο 909.
Όσο μια τέτοια διάσπαση >906 και ακόμα πιο σημαντικά >909 δεν γίνεται παίζει να είμαστε σε Χ που έλαβε τέλος και το γύρισμα κάτω να είναι απότομο και αμείλικτο με στόχους κάτω από 793.

Οπότε απαιτείται μεγάλη προσοχή γιατί είμαστε στο κρισιμότερο σημείο ολόκληρης της χρονιάς!

Σε περίπτωση διόρθωσης, κοντινές στηρίξεις υπάρχουν από το σημείο retest της καθοδικής που διασπάστηκε χθες ανοδικά στο 894 και στο 890.50 από την ανοδική γραμμή τάσης.

ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΕΙ ΣΤΟ 871 ΣΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ, σημείο της κάτω γραμμής καναλιού σε κλεισίματα. Οποιαδήποτε παραβίαση της συγκεκριμένης γραμμής τριγώνου τις επόμενες ημέρες σε κλεισίματα, αποτελεί και το απόλυτο στοπ λονγκ.

Tο άσχημο για τους μεσοπρόθεσμους λονγκ είναι ότι το ανοδικό τόσο στον ΓΔ όσο και σε πολλά επιμέρους χαρτιά δείχνει να είναι κομμάτι ενός μεγάλου (σε χρόνο) Β/Χ αντίδρασης το οποίο όταν ολοκληρωθεί θα ακολουθηθεί από κύμα C/Y καθοδικό με βάση το ένα σενάριο . Η εικόνα αυτή ενισχύεται από την διαδοχική ύπαρξη τριαριών το οποίο κυματικά παραπέμπει σε αντίδραση και όχι σε προωθητικό ανοδικό αλλά και από το γεγονός ότι η διαφωνία που δόθηκε στις κορυφές 5/7 και 31/7 δεν έχει αναιρεθεί από κάποια διαφωνία στους πυθμένες η οποία να παραπέμπει σε ένα καλό προωθητικό ανοδικό.

Για σήμερα… 

Από κάτω: Έχουμε το 890.50 την ανοδική γραμμή τάσης και 894 το σημείο retest της καθοδικής που διασπάστηκε χθες ανοδικά.    

Από πάνω: Έχουμε σε περίπτωση διάσπασης της κρίσιμης ζώνης 905-906, την ισχυρή γραμμή αντίστασης στο 909 και πάνω από εκεί τη ζώνη 918-922.         

Καλή συνεδρίαση!

Posted in ΓΔ Tagged