ΓΔ, DAX, ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΓΟΡΑΣ 28/9/2018 

Με ρυθμούς χελώνας πάει η αντίδραση…. Το 705 χθεσινό πρωϊνό σημείο επετεύχθη και αναμένεται συνέχεια.
Αναμένεται στα πλαίσια της ωραιοποίησης του 9-μήνου η διάσπαση του 710 σε ΓΔ και 1860 σε FTSE και ενδεχομένως η προσέγγιση της ζώνης του 717 που αποτελεί ζώνη πολλών κυματικών σημείων. Αν τυχόν διασπαστεί και αυτή, επόμενος στόχος είναι το 726.

Για σήμερα…
Από κάτω έχουμε τo 698.50, όπου είναι η γρήγορη ανοδική γραμμή και λόγο πιο κάτω το 683 είναι η κύρια ανοδική γραμμή της κίνησης. 
Από πάνω έχουμε το 705.30 (εσωτερική ισότητα) και πάνω από εκεί τον βραχυπρόθεσμο πιθανό στόχο των 710 σημαντικό σημείο από ιντρα και προηγ. υψηλό, το 714 γρ.τάσης και τη ζώνη 716.50-717.50 που είναι ζώνη κατάληξης σημαντικών κυματικών αναλογιών. Πάνω από εκεί έχουμε το 726 ως πιθανό σημείο λήξης κύματος 1 με 161.8% του 1 (με εσωτερικό Leading Diagonal σε 10-λεπτο).   

Ο DAX παραλίγο να χάσει την στήριξη του 38.2% επιπέδου στις 12300 αλλά τελικά το κράτησε. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν κινηθεί διορθωτικά προς το 12250 όπου είναι το 50% τότε είναι ήδη σε κύμα 5. Στο χθεσινό πρωϊνό ενημερωτικό δόθηκε σημείο για τον DAX το 12455. Είδε υψηλό 12456.69! Διάσπασή του στέλνει το κύμα 5 για λήξη είτε στις 12535 με ισότητα, είτε στις 12700 με 161.8% με την γρ. τάσης για σήμερα να είναι στο 12680

Καλή συνεδρίαση!

FOLLIE ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ

Εγκαιρα και έγκυρα από τις 6 Μαίου 2018 προειδοποίησα με ζωντανές εκπομπές, άρθρα στο blog μου και αναρτήσεις στο soltrade και την Ελεύθερη Γνώμη για την ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ και το ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ. Προειδοποίησα τόσο για τους καθοδικούς στόχους που προέκυπταν διαγραμματικά, όσο και για την πιθανότητα απομείωσης της αξίας της εταιρίας σε τέτοιο βαθμό που να μην καταστεί δυνατό να ξαναμπει στο ταμπλό.
Δέχτηκα επίθεση τότε, ειρωνείες, χλευασμό από διάφορες κατευθύνσεις. Εκτέθηκα εν γνώσει μου αλλά το κίνητρο ήταν καθαρά η προστασία όσων έπαιζαν με τη μετοχή.
Λυπάμαι πραγματικά για την κατάληξη και εύχομαι πραγματικά να μην χαθούν τουλάχιστον ολοκληρωτικά τα κεφάλαια που μικροί επενδυτές εμπιστεύτηκαν στο χαρτί.
Ανάρτηση στην ανοικτή ομάδα ΧΑΑ LIVE:
https://www.facebook.com/groups/302773930199273/permalink/400902307053101/
και στο μπλογκ μου:
https://eurobyte.blogspot.com/2018/05/blog-post_7.html?m=0
ΕΚΠΟΜΠΗ LIVE 6/5/2018
Στο τελευταίο 8-λεπτο γίνεται πλήρης αναφορά στο θέμα της FOLLIE.
https://www.facebook.com/groups/302773930199273/permalink/392787094531289/

ΓΔ, DAX, ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΓΟΡΑΣ 25/9/2018 – ΔΤΡ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ

Στη χθεσινή ενημέρωση αναφέρθηκαν τα εξής τα οποία είναι σε πλήρη ισχύ.
Στο μεσοπρόθεσμο έχουμε θετικότατα σημάδια ειδικά σε σχέση με τις αποκλείσεις του rsi στους πυθμένες στους βασικότερους δείκτες και σε μετοχές και σε κάθε άλλη περίπτωση θα μπορούσε κανείς να πει ότι μπορεί η μεγάλη αντίδραση που αναμένεται να ξεκινήσει από εδώ.
Όμως, παρόλο που ο FTSE δείχνει να έχει φτάσει σε σημεία πυθμένα κυματικά σημαντικά, ο ΔΤΡ δείχνει να έχει καθοδικό υπόλοιπο μέχρι τις 522 περίπου μονάδες, δηλ 11% κάτω από εδώ και με αυτό συμφωνεί και η ΕΤΕ και όλες οι άλλες τράπεζες οι οποίες έχουν χαμηλότερα σημεία να δουν.
Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι να σεβαστούμε τα κυματικά υπόλοιπα των τραπεζών και να θεωρήσουμε ότι ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΜΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ θα κινηθούμε σε επίπεδα ΓΔ 600-666 και ΔΤΡ 522 ή ακόμα και 500.
Με την υπόθεση ότι η μεγάλη αντίδραση θα ξεκινήσει από το σημείο π.χ. των 663 μονάδων, τότε η μεγάλη αντίδραση θα μπορούσε να λήξει ακόμα και στις 742 μονάδες δηλ στο 61.8% του υποτιθέμενου διορθωτικού.

Επιπλέον το διάγραμμα του ΔΤΡ σε εβδομαδιαίο δείχνει στόχο διπλής κορυφής τις 500 μονάδες, σημείο που προκύπτει και κυματικά με ισότητα του τμήματος από 10/7/17-13/11/17 και παραπέμπει στα ίδια συμπεράσματα, δηλ αυτά της συνέχισης της ταλαιπωρίας. Μένει να δούμε αν μέχρι τον στόχο των 500 μονάδων θα μεσολαβήσει κάποια καλή αντίδραση.

Για σήμερα… 

Από κάτω έχουμε την περιοχή του 660-664 που είναι σημείο που συμπίπτουν πολλές γραμμές καναλιών και επιπλέον είναι κυματικός στόχος ισότητας τόσο σε εξωτερική όσο και σε εσωτερική μέτρηση. Πιο πάνω στο 681 είναι η ανοδική γραμμή τάσης.
Από πάνω έχουμε το 693 γραμμή τάσης υπέρβαση της οποίας μπορεί να δώσει τα προηγούμενα υψηλά καθώς και το 702.40 με c=a.    

Ο DAX διάλεξε να διορθώσει κάνοντας κύμα 4 με πρώτο στόχο το 38.2% στις 12300. Λίγο πιο πάνω στις 12320 κάνει retest την καθοδική γρ. τάσης που διέσπασε ανοδικά την Παρασκευή. Απομένει να δούμε αν το τρέχον κύμα είναι όντως 4 ή αν το ανοδικό του παραμείνει 3κυματικό προκειμένου να δώσει νέα χαμηλά.    

Καλή συνεδρίαση!

ΓΔ, DAX, ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΓΟΡΑΣ 24/9/2018

Στο μεσοπρόθεσμο έχουμε θετικότατα σημάδια ειδικά σε σχέση με τις αποκλείσεις του rsi στους πυθμένες στους βασικότερους δείκτες και σε μετοχές και σε κάθε άλλη περίπτωση θα μπορούσε κανείς να πει ότι μπορεί η μεγάλη αντίδραση που αναμένεται να ξεκινήσει από εδώ.
Όμως, παρόλο που ο FTSE δείχνει να έχει φτάσει σε σημεία πυθμένα κυματικά σημαντικά, ο ΔΤΡ δείχνει να έχει καθοδικό υπόλοιπο μέχρι τις 522 περίπου μονάδες, δηλ 11% κάτω από εδώ και με αυτό συμφωνεί και η ΕΤΕ και όλες οι άλλες τράπεζες οι οποίες έχουν χαμηλότερα σημεία να δουν.
Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι να σεβαστούμε τα κυματικά υπόλοιπα των τραπεζών και να θεωρήσουμε ότι ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΜΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ θα κινηθούμε σε επίπεδα ΓΔ 600-666 και ΔΤΡ 522.
Με την υπόθεση ότι η μεγάλη αντίδραση θα ξεκινήσει από το σημείο π.χ. των 663 μονάδων, τότε η μεγάλη αντίδραση θα μπορούσε να λήξει ακόμα και στις 742 μονάδες δηλ στο 61.8% του υποτιθέμενου διορθωτικού.

Για σήμερα… 

Από κάτω έχουμε το 688 και το 692 όπου γίνεται retest στις 2 διασπασθείσες γραμμές τάσης και παρακάτω το 680 που είναι ένα κυματικό σημείο εσωτερικού c=a.
Από πάνω έχουμε το 702.40 σημείο c=a και παράλληλα το 77% του καθοδικού από τις 10/9. Παραπάνω έχουμε το 716 που είναι το σημείο c με αναλογία 161.8% του a.    

Ο DAX πήγε ακριβώς στο σημείο του προηγούμενου ενημερωτικού δηλ στο 12460 (12458.30). Από εδώ έχει τις εξής δυνατότητες: Σταματάει εδώ ή μετά από μια μικρή υπέρβαση και προσπάθεια διάσπασης της γρήγορης γραμμής τάσης στο 12480 και πάει για κύμε 4 νότια με 1ο σημείο το 38.2% στις 12300. Η συνεχίζει ανοδικό σπάζοντας το 161.8% επίπεδο και πηγαίνοντας στο επόμενο με 261.8% στις 12726 μονάδες όπου διασπάει οριακά και την επόμενη γρήγορη γραμμή τάσης.    

Καλή συνεδρίαση!

ΓΔ, DAX, ΣΧΟΛΙΟ ΑΓΟΡΑΣ

ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΓΟΡΑΣ 20/9/2018 – ΓΔ/FTSE/DAX ΗΜΕΡΗΣΙΟ

Χθες η διάσπαση του 689 όπως είχε αναφερθεί οδήγησε αρχικά στο 693 και μετά στο 697 με μια μικρή υπερβολή (698.27) στα πλαίσια φίλτρου, σημεία όμως που δεν μπόρεσαν να κρατηθούν σε κλείσιμο.

Για σήμερα… 
Από κάτω έχουμε το 684.30 που είναι το 61.8% του ανοδικού και το 681 το 77% όπου εκεί κοντά είναι και η γρήγορη ανοδική γραμμή τάσης.     
Από πάνω, έχουμε μοναδικό εμπόδιο την γραμμή καναλιού πάνω στην οποία στάθηκε χθες στις 696 μονάδες και πάνω από εκεί το 702.20, το 77% του τελευταίου καθοδικού.

O FTSE έχει από κάτω το 61.8% του ανοδικού ακριβώς στις 1800 μονάδες, στις 1792 το 77% και στις γειτονικές 1795 μονάδες είναι η γρήγορη ανοδική γραμμή τάσης. Από πάνω έχει την γραμμή καναλιού στο 1834 και στο 1842 το 77% του καθοδικού.

Ο DAX μετά και την διάσπαση του επιπέδου των 12200 κινείται προς το 12312 (61.8%) ενώ η εσωτερική ισότητα τον πάει στο γειτονικό 12300 ακριβώς. Εκεί θα κριθεί η μετέπειτα πορεία του.

ΓΔ, DAX, ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΓΟΡΑΣ

ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΓΟΡΑΣ 17/9/2018 – ΓΔ ΗΜΕΡΗΣΙΟ

False alarm η μεγάλη καλή αντιδραση που γραφτηκε την Παρασκευή στο ενημερωτικό. Οι λογοι είναι 2:
1) Το οτι δεν εγινε βυθιση πρώτα μέσα στην ημέρα προκειμένου να επιτευχθούν οι καθοδικοί στόχοι πρώτα πριν την αντίδραση.
2) Το χάλι του διαγραμματος της ΕΤΕ δεν αφήνει ελπίδες για τιποτε καλό.

Σήμερα αναμένεται συνέχιση της αντίδρασης που έγινε στο τέλος της Παρασκευής αλλά σε μικρό βαθμό με ενδοσυνεδριακή κορύφωση (πιθανά στις 688-689 μονάδες) στη συνέχεια και βύθισμα εντός της ημέρας.
Η ταλαιπωρία δείχνει ότι θα συνεχιστεί και αυτή την εβδομαδα μεχρι να πιαστουν οι εξωτερικοί στόχοι. Προσωπική εκτίμηση είναι ότι αν η ΕΤΕ δεν φτάσει στον βασικό της στόχο η διόρθωση αυτή δεν πρόκειται να τελειώσει.
Στο ημερήσιο διάγραμμα του ΓΔ υπάρχει ωστόσω μελλοντική σύγκλιση γραμμών τριγώνου (APEX TIME) που συμβαίνει την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, η οποία είναι καμέρα τριπλής λήξης παραγώγων. Μένει να δούμε αν μέχρι τότε όλοι οι καθοδικοί στόχοι θα έχουν πιαστεί για να ξεκινήσει από εκεί επιτέλους η σημαντική αντίδραση.
Ο FTSE δείχνει να θέλει να δει προσεχώς τις 1735 μονάδες, σημείο σύγκλισης εξωτερικών και εσωτερικών κυματικών στόχων, περίπου 3.5% κάτω από εδώ που είμαστε με τον ΓΔ να δείχνει λήξη στις 655-666 μονάδες.

Για σήμερα…
Από κάτω έχουμε τις 655, τις 660 μονάδες-γραμμή καναλιού και κυματικό στόχο πιθανής λήξης, τις 666 που βρίσκεται η μεγάλη μεσοπρόθεσμη γραμμή καναλιού, το 673 γραμμή καναλιού και το 677 γρήγορη καθοδ. γραμμή τάσης. Οποιοδήποτε από τα 3 αυτά σημεία μπορούν να είναι και ο πυθμένας της διόρθωσης.     
Από πάνω, έχουμε το 688 όπου και η γρήγορη γραμμή τάσης με το 38.2% του τελευταίου τπωτικού να είναι στο γειτονικό 689. Υπέρβασή του 689 θα σημάνει πιθανή προσέγγιση μεγαλύτερων επιπέδων όπως το 693(50%) και το 697(62%) αν και δείχνει μάλλον λιγότερο πιθανή η κίνηση πάνω από το 689. 

Ο DAX διέσπασε τη γρήγορη καθοδική γραμμή τάσης σε ημερήσιο και ταυτόχρονα στάθηκε στο 38.2% επίπεδο του τελευταίου καθοδικού. Αν θεωρήσουμε ότι είναι σε ισχυ οι εξωτερικοί κυματικοί στόχοι τότε οφείλει να επισκευτεί τη ζώνη των 11800 +/-30μονάδες πριν την συνολική αντίδραση. Να σημειώσουμε επίσης ότι στα χαμηλά διαφωνία ΔΕΝ έχει κάνει ο rsi. Από πάνω, επόμενο κυματικό επίπεδο αν διασπάσει το 12140 είναι στο 12312 (61.8%).   

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ Η ΛΙΓΟ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΕΠΙΠΕΔΑ

ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΓΟΡΑΣ 14/9/2018

ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ…ΑΠΟ ΕΔΩ Η ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ…

H απώλεια του 690 και του 685 στον ΓΔ αλλά και του 600 στον ΔΤΡ έφερε και τις ολέθριες συνέπειες στις οποίες αναφερόταν το χθεσινό ενημερωτικό (ΔΤΡ -6.65%). Παραβιάστηκε επίσης και το 680 και μάλιστα σε κλείσιμο έστω και οριακά.
Η διαφωνία rsi όμως σε ΓΔ, FTSE και ΔΤΡ κρατάει ακόμα μια χαρά.
Αν σπάσει κάτω ο FTSE το 1779 τότε η διόρθωση είναι πιθανό να λήξει στο 1730. Όμοια για ΓΔ αν συνεχίσει νότια πάει για το 665-666 και ίσως και για το 660 ενδοσυνεδριακά. Ο ΔΤΡ θα κατευθυνθεί προς τις 500-510 μονάδες.  
Μόνη περίπτωση να ακυρωθούν όλα τα παραπάνω το κλείσιμο πάνω από 680 που δίνει ελπίδες για αντίδραση είτε μέσα στην ημέρα είτε τη Δευτέρα.
Προσωπική εκτίμηση είναι ότι ένα μεγάλο μέρος της πτώσης των τραπεζών (πέρα από τα δικά μας) οφείλεται και στην έξοδο της Deutsche Bank από τον DAX στο τέλος του μήνα, που απεικονίζει πληθώρα προβλημάτων στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.
Η αντίδραση πλέον επιβάλλεται και δεν είναι επιθυμητό να είναι μεγάλη σε ημερήσια ποσοστά αλλά σε χρονική διάρκεια. Αν είναι μεγάλη σε ημερήσια ποσοστά τότε δεν θα έχει διάρκεια δυστυχώς όπως και η πρόσφατη.

Για σήμερα…Aναμένεται το ξεκίνημα μιας πολύ καλής (σε διάρκεια και μονάδες) αντίδρασης είτε απευθείας από εδώ, είτε από τα επίπεδα που αναφέρονται.
Από κάτω έχουμε τις 660 μονάδες-γραμμή καναλιού και κυματικό στόχο πιθανής λήξης, τις 665-666 κυματικό στόχο εξωτερικής ισότητας και το 670 που βρίσκεται η μεγάλη μεσοπρόθεσμη γραμμή καναλιού. Οποιοδήποτε από τα 3 αυτά σημεία μπορούν να είναι και ο πυθμένας της διόρθωσης.     
Από πάνω, έχουμε το 682.50 και το 693.50 που είναι οι 2 γρήγορες γραμμές τάσης. Υπέρβαση και της 2ης σε κλείσιμο θα σημάνει και την έναρξη της αντίδρασης.

Ο DAX δήλωσε αδυναμία στη διάσπαση της γρήγορης καθοδικής γραμμής τάσης σε ημερήσιο χθες και θέλει προσοχή γιατί αν θεωρήσουμε ότι είναι σε ισχύ οι εξωτερικοί κυματικοί στόχοι τότε οφείλει να επισκευτεί τη ζώνη των 11800 +/-30μονάδες πριν την συνολική αντίδραση. Να σημειώσουμε επίσης ότι στα χαμηλά διαφωνία ΔΕΝ έχει κάνει ο rsi. Από πάνω, αν καταφέρει να διασπάσει τη γρήγορη γραμμή τάσης στο 12080 τότε θα κινηθεί προς  το 12143 που είναι το 38% του τελευταίου πτωτικού και στη συνέχεια στο 12312 που είναι το 62%.   

Καλή συνεδρίαση!

ΓΔ, DAX, ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΓΟΡΑΣ 13/9/2018

Η διαφωνία σε ΓΔ, FTSE και ΔΤΡ κρατάει μια χαρά, αλλά το παιχνίδι έφτασε στα άκρα μετά και από την χθεσινή συνεδρίαση.
Η περιοχή που βρισκόμαστε τόσο σε όρους ΓΔ, ΔΤΡ όσο και σε επιμέρους χαρτιά και ειδικά τις τράπεζες θεωρείται περιοχή σημαντικών κυματικά επιπέδων. Η απώλειά τους θα φέρει το χάος. Δεν υπάρχει περιθώριο απώλειας ούτε καν 2 μονάδων σε ΓΔ ή ΔΤΡ.
Αν δεν ξεκινήσει άμεσα δυναμική αντίδραση από εδώ που είμαστε, τότε είναι πιθανή η απευθείας πορεία στις 665-666 μονάδες με ολέθριες συνέπειες για το χαα αλλά και ειδικά για τον τραπεζικό κλάδο.

Για σήμερα…
Από κάτω έχουμε τo 680 που είναι γραμμή καναλιού και σημείο σημαντικών κυματικων στόχων, όπως και το 685 που είναι το πρόσφατο χαμηλό. 688 είναι η γρήγορη γραμμή τάσης πάνω από την οποία δεν ε΄χει καταφέρει να κάνει κλείσιμο.     
Από πάνω, έχουμε το 697.50 που είναι η επόμενη γρήγορη γραμμή τάσης και το 705, 715 που είναι τα σημεία c= 61.8% του a και c=a της αντίδρασης.

Ο DAX εδώ θέλει προσοχή γιατί αν θεωρήσουμε ότι είναι σε ισχύ οι εξωτερικοί κυματικοί στόχοι τότε οφείλει να επισκευτεί τη ζώνη των 11800 +/-30μονάδες πριν την συνολική αντίδραση. Να σημειώσουμε επίσης ότι στα χαμηλά διαφωνία ΔΕΝ έχει κάνει ο rsi. Από πάνω εχει το 12115 πρώτο εμπόδιο (γρηγορη γραμμή τάσης), το 12143 να είναι το 38% του τελευταίου πτωτικού και το 12312 το 62%.   

Καλή συνεδρίαση!

ΓΔ, DAX, ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΓΟΡΑΣ 12/9/2018 – ΓΔ/DAX ΗΜΕΡΗΣΙΟ

Όπως ακριβώς τονίστηκε στο χθεσινό ενημερωτικό – εκεί που πολλοί έγκριτοι αναλυτές περίμεναν άνοδο – η ημέρα ήταν διορθωτική και μάλιστα έντονα (ειδικά μετά από την πτωτική τμήση του 699 που επισημάνθηκε χθες), επιβεβαιώνοντας την κυματική εκτίμηση που έγινε ότι κάποιες μετοχές είχαν και έχουν σε εκκρεμότητα κύμα 5 καθοδικό όπως π.χ. η ΕΤΕ και πολλές άλλες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τότε που βγήκε η είδηση “έρχονται εισροές λόγω Πολωνίας” ο ΓΔ έχασε 50-60 μονάδες! Τα συμπεράσματα δικά σας!
Η διαφωνία σε ΓΔ, FTSE και ΔΤΡ κρατάει μια χαρά και η αντίδραση εξακολουθεί να είναι κοντά και θα συμβεί άμεσα μόλις όλα τα χαρτιά δουν τα καθορισμένα σημεία λήξης κύματος 5. Με δεδομένη την χειραγώγηση του ΓΔ μέσω της ΕΕΕ η αντίδραση μπορεί να έρθει και από το σημείο διπλού πυθμένα (685) αν αυτό είναι επιθυμητό. Τυχόν καθοδική διάσπαση του επιπέδου όμως μας πάει στη ζώνη 679-682, η οποία θεωρείται σημαντικό κυματικό επίπεδο και έχει και γραμμή καναλιού εκεί.  

Για σήμερα…αναμένεται η δημιουργία των προϋποθέσεων για μια σημαντική αντίδραση η οποία είναι προ των πυλών…
Από κάτω έχουμε τo 679-680 που είναι γραμμή καναλιού και σημείο σημαντικών κυματικων στόχων, όπως και το 685 που είναι το πρόσφατο χαμηλό.     
Από πάνω, έχουμε το 697.50 όπου κάνει ο ΓΔ retest στην ανοδική γραμμή τάσης που διέσπασε καθοδικά χθες, το 693 όπου είναι η 1η γρήγορη γραμμή τάσης που δεν κατάφερε ο ΓΔ κλείσιμο πάνω από αυτήν και το 702 όπου είναι η 2η γρήγορη καθοδική γραμμή τάσης. 

Ο DAX εδώ θέλει προσοχή γιατί αν θεωρήσουμε ότι είναι σε ισχύ οι εξωτερικοί κυματικοί στόχοι τότε οφείλει να επισκευτεί τη ζώνη των 11800 +/-30μονάδες πριν την συνολική αντίδραση. Όμως μέχρι στιγμής όπως αναφέρθηκε στα προηγούμενα ενημερωτικά μπορεί η προχθεσινή αντίδραση μπορεί να είναι Α, να έγινε χθες το Β με expanded flat προς τα κάτω και σήμερα να έχουμε ένα C αντίδρασης προς τα πάνω. Από πάνω εχει το 12150 πρώτο εμπόδιο (γρηγορη γραμμή τάσης).   

ΓΔ, DAX, ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΓΟΡΑΣ 11/9/2018 – ΓΔ-DAX ΗΜΕΡΗΣΙΟ

H αντίδραση αν και καθυστερημένα λίγο τελικά ήρθε και ήταν καλή. Συνέχισή της σήμερα απαιτεί να μείνει ο ΓΔ πάνω από το 699 όπου βρίσκεται η γρήγορη καθοδική γραμμή τάσης προκειμένου να δει ψηλότερα νούμερα άμεσα. Σημειώνουμε ότι χθες ο ΓΔ έκλεισε ΑΚΡΙΒΩΣ πάνω της στις 705.
Επειδή όμως σε 10λεπτο το ανοδικό μπορεί να θεωρηθεί 5κυματικό και να έχει λήξει στο χθεσινό υψηλό, τυχόν πτωτική τμήση του 699 θα σημάνει ότι είναι σε εξέλιξη κ΄πυμα 2 με πιθανό στόχο τις 694 μονάδες που είναι και το 61.8% του ανοδικού.
Να σημειωθεί επίσης ότι πολλά επι μέρους χαρτιά (μεταξύ τους και κάποιες τράπεζες) οφείλουν ακόμα ένα κύμα 5 καθοδικό με νέα χαμηλά που παραπέμπει σε συνέχιση της καθοδικής ταλαιπωρίας.

Για σήμερα…
Από κάτω έχουμε τo 694 που είναι το 61.8% του ανοδικού και η ανοδική γραμμή τάσης και επίσης έχουμε τη γρήγορη γραμμή τάσης που διέσπασε χθες ενδοσυνεδριακά και έκλεισε ακριβώς από πάνω της, στο 699. 700.50 είναι το 38% του ανοδικού.    
Από πάνω, έχουμε το 706.50 που είναι η επόμενη γρήγορη γραμμή τάσης. 

Με δεδομένη την συμπλήρωση του 5κυματικού στο ανοδικό κομμάτι χθες, την πίεση στον δείκτη ΕΕΜ των αναδυόμενων αγορών καθώς και τηυν εκκρεμότητα καθοδικού εσωτερικού κύματος 5 σε κάποια χαρτιά, σήμερα αναμένεται διόρθωση.

Ο DAX αντέδρασε όπως αναμενόταν μετά την επίτευξη του στόχου της διπλής κορυφής την Παρασκευή. Εδώ θέλει προσοχή γιατί αν θεωρήσουμε ότι είναι σε ισχύ οι εξωτερικοί κυματικοί στόχοι τότε οφείλει να επισκευτεί τη ζώνη των 11800 +/-30μονάδες πριν την συνολική αντίδραση. Οπως γράφτηκε και στο χθεσινό ενημερωτικό είναι πιθανον η χθεσινή αντίδραση να είναι Α, να γίνει ενα Β με expanded flat προς τα κάτω και μετά να έχουμε αντίδραση ουσιαστική μετά και την διαφωνία που ενδεχόμενα θα δημιουργηθεί. Από πάνω εχει το 12195 πρώτο εμπόδιο (γρηγορη γραμμή τάσης).