ΓΔ – ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

XAA LIVE – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΓΟΡΑΣ 20/12/2019

Φτάσαμε στην περιοχή 905-906 η οποία αναφέρεται εδώ και αρκετούς μήνες ως στόχος πολλαπλών κυματικών αναλογιών.
Οποιαδήποτε διάσπαση ανοδική της ζώνης θα βρει εμπόδιο στην μακρυνή γραμμή αντίστασης που ενώνει τα διαδοχικά υψηλά και σήμερα βρίσκεται στο 909.

Τυχόν διάσπαση του 906 σε κλείσιμο και ειδικά του 909 δίνει άλλη διάσταση στο ανοδικό, η οποία θα αναλυθεί εκτενώς στα lives του ερχόμενου ΣΚ.

Όσο όμως μια τέτοια διάσπαση δεν γίνεται παίζει να γίνεται ξεφόρτωμα και να είμαστε σε Χ που έλαβε τέλος και το γύρισμα κάτω να είναι απότομο και αμείλικτο με στόχους κάτω από 793.

Οπότε μεγάλη προσοχή γιατί είμαστε στο κρισιμότερο σημείο ολόκληρης της χρονιάς!

Σε περίπτωση διόρθωσης, στηρίξεις υπάρχουν από το σημείο retest της καθοδικής που διασπάστηκε χθες ανοδικά στο 894.50 και στο 887 από την ανοδική γραμμή τάσης.

Tο άσχημο για τους μεσοπρόθεσμους λονγκ είναι ότι το ανοδικό τόσο στον ΓΔ όσο και σε πολλά επιμέρους χαρτιά δείχνει να είναι κομμάτι ενός μεγάλου (σε χρόνο) Β/Χ αντίδρασης το οποίο όταν ολοκληρωθεί θα ακολουθηθεί από κύμα C/Y καθοδικό. Η εικόνα αυτή ενισχύεται από την διαδοχική ύπαρξη τριαριών το οποίο κυματικά παραπέμπει σε αντίδραση και όχι σε προωθητικό ανοδικό αλλά και από το γεγονός ότι η διαφωνία που δόθηκε στις κορυφές 5/7 και 31/7 δεν έχει αναιρεθεί από κάποια διαφωνία στους πυθμένες η οποία να παραπέμπει σε ένα καλό προωθητικό ανοδικό.

Για σήμερα… 

Από κάτω: Έχουμε το 887 την ανοδική γραμμή τάσης και 894.50 το σημείο retest της καθοδικής που διασπάστηκε χθες ανοδικά.    

Από πάνω: Έχουμε σε περίπτωση διάσπασης της κρίσιμης ζώνης 905-906, την γραμμή αντίστασης στο 909 και πάνω από εκεί τη ζώνη 918-922.         

Καλή συνεδρίαση!

Posted in ΓΔ Tagged