ΓΔ – ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

XAA LIVE – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΓΟΡΑΣ 9/12/2019

Στο live του περασμένου Σαββάτου εξηγήθηκε αναλυτικά η πιθανή βραχυπρόθεσμη πορεία των βασικών δεικτών: https://www.facebook.com/nektarios.iglessis/videos/10218922237422396/

Σε απόλυτη συμφωνία με το ενημερωτικό της Παρασκευής το 877 της ανοδ. γραμμής τάσης δεν κρατήθηκε με απότέλεσμα να ανοίξουν επίπεδα για παρακάτω προς το 870 (c=61.8% του Α) και το 860 (C=A).
Εδώ και εβδομάδες καθημερινά αλλά και στα lives υπηρχε η εξής προειδοποίηση η οποία φυσικά και εξακολουθεί να ισχύει:

“Tο άσχημο για τους μεσοπρόθεσμους λονγκ είναι ότι το ανοδικό τόσο στον ΓΔ όσο και σε πολλά επιμέρους χαρτιά δείχνει να είναι κομμάτι ενός μεγάλου (σε χρόνο) Β/Χ αντίδρασης το οποίο όταν ολοκληρωθεί θα ακολουθηθεί από κύμα C/Y καθοδικό. Η εικόνα αυτή ενισχύεται από την διαδοχική ύπαρξη τριαριών το οποίο κυματικά παραπέμπει σε αντίδραση και όχι σε προωθητικό ανοδικό αλλά και από το γεγονός ότι η διαφωνία που δόθηκε στις κορυφές 5/7 και 31/7 δεν έχει αναιρεθεί από κάποια διαφωνία στους πυθμένες η οποία να παραπέμπει σε ένα καλό προωθητικό ανοδικό.
Επιπλέον πρόβλημα είναι και η καχεκτική άνοδος σε σχέση με αυτή των ξένων ΧΑ αλλά και η πιθανή τοπική κορύφωσή τους στα ήδη υπάρχοντα υψηλά καθώς και οι διαφωνίες που έχουν δημιουργηθεί σε ΓΔ, ΔΤΡ και FTSE.”

Σε όλα αυτά προστίθενται και οι διαφωνίες στις κορυφές που έχουν σημειωθεί και στα εβδομαδιαία παραπέμποντας σε αρκετή ταλαιπωρία μεσοπρόθεσμα.

Αδυναμία αντίδρασης από τα παρόντα επίπεδα θα μας οδηγήσει στο 860 με ισότητα. Εμπόδιο από την πάνω μεριά η γραμμή τάσης στο 880.

Για σήμερα…

Από κάτω: Έχουμε το 860 ισότητα του καθοδικού, το 870 62% του τελευταίου ανοδικού κύματος και σημείο c=61.8% του α.  

Από πάνω: Έχουμε τo 880 καθοδική γραμμή τάσης.          

Καλή συνεδρίαση!

Posted in ΓΔ Tagged