ΓΔ – DAX – ΣΧΟΛΙΟ ΑΓΟΡΑΣ

ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΓΟΡΑΣ 27/11/2018

Χθες έγινε ολοφάνερη για μία ακόμη φορά η τραγικότητα αυτού που ονομάζουμε αγορά ή ΧΑΑ. Η ΕΥΡΩΒ μέσα σε λίγες ώρες κέρδισε και έχασε ένα 20%. Μέρος του ηλεκτρονικού τύπου βοήθησε σε αυτό γράφοντας από προχθές το βράδυ ότι η ΕΥΡΩΒ έχει εύκολα το 0.70!
Σύμφωνα με υπολογισμούς των εκτιμόμενων εκροών στην ΕΥΡΩΒ λόγω MSCI θα πρέπει λογικά να απομένουν άλλα 50 εκατομμύρια μετοχών μέχρι και την Παρασκευή, στα οποία προστίθενται και όσα εκατομμύρια αγοράστηκαν χθες με Τ+2 τα οποία πρέπει να κλείσουν μέχρι αύριο!
Η παρούσες συγκυρίες έχουν κάνει τις τράπεζες σαν μετοχές υπό επιτήρηση με τεράστιο volatility που αποτέλεσμα έχει να εγκλωβίζει τους μικρούς και να δημιουργεί ολοένα και περισσότερες γενιές χαμένων και καμμένων από τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο.

Στα μη τεχνικά, η απόκτηση σημαντικής θέσης στην ΕΤΕ αλλά και αύξηση θέσης στην ΑΛΦΑ από την Blackrock δείχνει ότι υπάρχει γενικότερο σχέδιο στήριξης των τραπεζών προερχόμενο ενδεχομένως από την ίδια την κυβέρνηση.
Φήμες προερχόμενες από αρκετα αξιόπιστες πηγές φέρουν τις εκλογές να γίνονται τον Φεβρουάριο και την εξαγγελία τους να γίνεται εντός του Δεκέμβρη. Φήμες οι οποίες είναι αρκετά βάσιμες με τη λογική της μη περαιτέρω φθοράς της κυβέρνησης μια που αυτές θα γίνουν σε περίοδο παροχών και τραπεζικής ανάταξης.
Ενδεχόμενα αρνητικά γεγονότα μπροστά μας, πέρα από τις εκροές την Παρασκευή λόγω δείκτη, έχουμε το qcm στις 3/12 και κάποια πιθανή επιδείνωση στο θέμα της Ιταλίας ή ακόμα και στα Ελληνοτουρκικά.

Τεχνικά, Όλα δείχνουν ότι είμαστε σε κοντά σε επίπεδα πυθμένα. Η προσέγγιση της ζώνης των 575 ίσως και να αποτελέσει το τέλος αυτής της πολύμηνης διόρθωσης. Προσέγγιση που ενδεχόμενα να γίνει την ερχόμενη Παρασκευή στα πλαίσια των εκροών λόγω MSCI.
Συνολικά η ταλαιπωρία δείχνει να οδεύει στο τέλος της χρονικά σε 1-2.5 το πολύ εβδομάδες από τώρα.

Για σήμερα…

Από κάτω έχουμε το 577 γραμμή καναλιού και σημαντικό κυματικό σημείο καθώς και το 601 της γρήγορης ανοδικής γραμμής τάσης, απώλεια της οποίας θα οδηγήσει σε νέα χαμηλά.  

Από πάνω έχουμε τη γρήγορη γραμμή τάσης στο 615, και το 61.8% στο 627.

Ο DAX διέσπασε την γρήγορη γραμμή τάσης και στάθηκε στο κλείσιμο λίγο κάτω από την επόμενη γρήγορη γραμμή τάσης που σήμερα είναι στο 11340. Μόνο με διάσπασή της αλλά και του 61.8% του Α στις 11400 μπορούμε να μιλάμε για συνέχιση της αντίδρασης μέχρι τουλάχιστον την ισότητα στις 11640. Η μακροχρόνια γραμμή καναλιού είναι στις 11000 με την αρχική τεχνική θέση-στόχος να είναι το 10970 και το 10750 (αν το επίπεδο σπάσει κάτω). 

Καλή συνεδρίαση!