ΓΔ, DAX, ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΓΟΡΑΣ 12/9/2018 – ΓΔ/DAX ΗΜΕΡΗΣΙΟ

Όπως ακριβώς τονίστηκε στο χθεσινό ενημερωτικό – εκεί που πολλοί έγκριτοι αναλυτές περίμεναν άνοδο – η ημέρα ήταν διορθωτική και μάλιστα έντονα (ειδικά μετά από την πτωτική τμήση του 699 που επισημάνθηκε χθες), επιβεβαιώνοντας την κυματική εκτίμηση που έγινε ότι κάποιες μετοχές είχαν και έχουν σε εκκρεμότητα κύμα 5 καθοδικό όπως π.χ. η ΕΤΕ και πολλές άλλες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τότε που βγήκε η είδηση “έρχονται εισροές λόγω Πολωνίας” ο ΓΔ έχασε 50-60 μονάδες! Τα συμπεράσματα δικά σας!
Η διαφωνία σε ΓΔ, FTSE και ΔΤΡ κρατάει μια χαρά και η αντίδραση εξακολουθεί να είναι κοντά και θα συμβεί άμεσα μόλις όλα τα χαρτιά δουν τα καθορισμένα σημεία λήξης κύματος 5. Με δεδομένη την χειραγώγηση του ΓΔ μέσω της ΕΕΕ η αντίδραση μπορεί να έρθει και από το σημείο διπλού πυθμένα (685) αν αυτό είναι επιθυμητό. Τυχόν καθοδική διάσπαση του επιπέδου όμως μας πάει στη ζώνη 679-682, η οποία θεωρείται σημαντικό κυματικό επίπεδο και έχει και γραμμή καναλιού εκεί.  

Για σήμερα…αναμένεται η δημιουργία των προϋποθέσεων για μια σημαντική αντίδραση η οποία είναι προ των πυλών…
Από κάτω έχουμε τo 679-680 που είναι γραμμή καναλιού και σημείο σημαντικών κυματικων στόχων, όπως και το 685 που είναι το πρόσφατο χαμηλό.     
Από πάνω, έχουμε το 697.50 όπου κάνει ο ΓΔ retest στην ανοδική γραμμή τάσης που διέσπασε καθοδικά χθες, το 693 όπου είναι η 1η γρήγορη γραμμή τάσης που δεν κατάφερε ο ΓΔ κλείσιμο πάνω από αυτήν και το 702 όπου είναι η 2η γρήγορη καθοδική γραμμή τάσης. 

Ο DAX εδώ θέλει προσοχή γιατί αν θεωρήσουμε ότι είναι σε ισχύ οι εξωτερικοί κυματικοί στόχοι τότε οφείλει να επισκευτεί τη ζώνη των 11800 +/-30μονάδες πριν την συνολική αντίδραση. Όμως μέχρι στιγμής όπως αναφέρθηκε στα προηγούμενα ενημερωτικά μπορεί η προχθεσινή αντίδραση μπορεί να είναι Α, να έγινε χθες το Β με expanded flat προς τα κάτω και σήμερα να έχουμε ένα C αντίδρασης προς τα πάνω. Από πάνω εχει το 12150 πρώτο εμπόδιο (γρηγορη γραμμή τάσης).