ΔΤΡ – ΠΕΙΡ – ΑΛΦΑ

ΔΤΡ  Μια εναλλακτική – μη συνηθισμένη οπτική.

Πιθανός στόχος 697-698

Η παρούσα μέτρηση εισηγείται την ύπαρξη διορθωτικών (καθοδικών) τριαριών τα οποία περιέχουν είτε άλλα τριάρια είτε 5κυματικά. Η κίνηση μέχρι το Α μπλε μπορεί να θεωρηθεί ως τριάρι με ισότητα c=a μπλε. Η κίνηση ως το Β είναι μονοκόμματη (και ασυνήθιστα μικρή αλλά όχι ενάντια στη θεωρία). Η κίνηση ως το C μπλε μπορεί να θεωρηθει επίσηςως τριάρι νε ισότητα c=a γαλάζιο. Το c βλέπουμε ό,τι καταλήγει στις 697-698 μονάδες και είναι εντελώς υποκειμενικό να θεωρήσουμε ό,τι έληξε με φίλτρο στις 703.30 ή αν θα πάει να δει το σημείο βραχυπρόθεσμα.
Αν θεωρήσουμε ό,τι το c γαλάζιο έληξε στο χαμηλό αυτό τότε η δομή του είναι μονοκόμματη και τώρα κάναμε το 1=2 της πρώτης ανοδικής κίνησης, που σημαίνει ό,τι ξεκινάει το ανοδικό.
Αν θεωρήσουμε ό,τι το c γαλάζιο θα πάει να δει το στόχο των 697-698 μας τα χαλάει η εσωτερική δομή του πυο δεν δίνει αναλογίες πέρα από το μικρό καθοδικό κομμάτι των τελευταίων 4 ημερών που κουμπώνει με ισότητα στο ζητούμενο χαμηλό ακριβώς. Λόγω της πολύ μικρής απόστασης (που είναι απόσταση φίλτρου) του χαμηλού που έγινε από αυτό που αναμένουμε μπορούμε να θεωρήσουμε ό,τι αν το κάνει θα εξακολουθεί να είναι το 1-2 του νέου ανοδικού χωρίς να χαλάσει κάτι από τη μέτρηση. Είναι κάτι που σε ακραία σημεία κορυφής ή πυθμένα το κάνουν αρκετές φορές κυρίως για να μπερδέψουν, να ενεργοποιήσουν στοπ και να αφήσουν κόσμο εκτός παιχνιδιού.

Οι πιθανότητες που δίνω για το νέο αναμενόμενο χαμηλό είναι 60% υπέρ του.

Στη περίπτωση που ο ΔΤΡ θα δει το 697-698 θα δημιουγήσει δεύτερη διαφωνία και στον rsi ενισχύοντας το απο εκεί και πέρα ανοδικό.
Το ανοδικό από εδώ που είμαστε έχει και αυτό πιθανότητες (40%) να πραγματοποιηθεί.

Η προσωπική μου άποψη είναι ό,τι όποιος έχει θέσεις ήδη σε αυτό το σημείο, πολύ σύντομα θα έχει κέρδη.

Περί σημαντικότητας του ΔΤΡ…

Ο ΔΤΡ αποτελεί τη ΣΥΝΙΣΤΑΜΕΝΗ των τραπεζών. Μπορεί να μην συμμετέχει στα παράγωγα αλλά δεν παύει να είναι ένας σημαντικός δείκτης, ακριβώς όπως και ο ΓΔ και οι άλλοι δείκτες. Αν δεν έχει νόημα η μελέτη του ΔΤΡ τότε για τους ίδιους λόγους γιατί να έχει νόημα η μελέτη του ΓΔ? Σαφέστατα δεν αποτελεί προΙόν προς αγορά ή πώληση οπότε φυσικά και δεν μπορεί να βασιστεί κάποιος σ’αυτόν για να προβεί σε κάποια αγορά αλλά η μελέτη του δνε παύει να είναι σημαντικότατη για τη πορεία της αγοράς όπως ακριβώς και αυτή του ΓΔ.

ΠΕΙΡ

Η μέτρηση που φαίνεται στο διάγραμμα με τα μπλε φίμπο η εξωτερική και με τα καφέ η εσωτερική δείχνει να τελείωσε 3 ή C στο χαμηλό της, με C=423% του Α.

Εναλλακτικά υπάρχουν τα φούξια φίμπο που εισηγούνται ένα διαφορετικό ΑΒΓ ανάλογο με αυτό του ΔΤΡ και δίνουν λήξη C πάλι στο χαμηλό που έγινε με C=161.8% του Α.

Και από τις 2 μετρήσεις προκύπτει ακριβώς το ίδιο σημείο!

ΑΛΦΑ

Παρόμοια μέτρηση με αυτή της ΠΕΙΡ με μία βασική διαφορά. Το νέο χαμηλό κλείσιμο που έκανε δείχνει  ό,τι θέλει να δει το σημείο της (1.52). Από την άλλη η κίνηση θεωρείται λήξασα στα χαμηλά αυτά.

Η ΑΛΦΑ δείχνει πρώτη κάτι το πολύ επικίνδυνο: Δείχνει να πηγαίνει για 5 εξωτερικό. Που σημαίνει προωθητικό 5αρι το οποίο μπορεί να λήξει στ 1.52-1.53 αλλά δεν θα παύει να αποτελεί σημάδι καθοδικής πορείας. Δηλ ό,τι μετά από μια πολλή καλή αντίδραση ανοδική κατά 38.2% ή 61.8% της όλης κίνησης, πιθανον να δούμε νέα χαμηλά.

Η εναλλακτική μέτρηση, αντίστοιχη με αυτή του ΔΤΡ παρουσιάζεται με τα φούξια φίμπο και δίνει λήξη στο ίδιο ακριβώς σημείο όπως και στη ΠΕΙΡ και όπως και στον ΔΤΡ

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Τόσο το διάγραμμα του ΔΤΡ όσο και αυτό της ΑΛΦΑ συνηγορούν στο σενάριο ελάχιστων (πολύ κοντινών) νέων χαμηλών πριν το ανοδικό ώστε να δουν τα νούμερα που πρέπει. Γι αυτό και θεωρώ 60% πιθανότητα να κινηθούν έτσι.

Ολες οι τράπεζες όμως δείχνουν να ολοκλήρωσαν έστω και με φίλτρο κάποιες το πτωτικό τους.

ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΩ την ΑΛΦΑ κάτω από 1.52 ή τη ΠΕΙΡ με νέο χαμηλό ή τον ΔΤΡ κάτω από 697.
Σε αντίθετη περίπτωση θα χαθούν σημαντικότατα επίπεδα και θα είναι ό,τι χειρότερο για τη πορεία της αγοράς.

Στη περίπτωση που ο ΔΤΡ θα δει το 697-698 θα δημιουγήσει δεύτερη διαφωνία και στον rsi ενισχύοντας το απο εκεί και πέρα ανοδικό.

Το ανοδικό από εδώ που είμαστε χωρίς νέο χαμηλό έχει και αυτό πιθανότητες (40%) να πραγματοποιηθεί.

Η προσωπική μου άποψη είναι ό,τι όποιος έχει θέσεις ήδη σε αυτό το σημείο, πολύ σύντομα θα έχει κέρδη. Αν είναι να ακολουθηθεί το σενάριο του 697-698 θεωρώ ό,τι το ανοδικό θα ξεκινήσει το πολύ σε 7 ημέρες από τώρα με πιθανότητα και για αρκετά λιγότερες.