ΓΔ – DAX – DJIA – ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

XAA LIVE – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΓΟΡΑΣ 10/7/2019

Το τελευταίο διήμερο άλλο ένα στοιχείο που έχει τονιστεί επανειλημμένα στα lives και στα γραπτά επαληθεύτηκε. Αυτό που λέει ότι η ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΧΑΑ. Όταν συγκεκριμένα χαρτιά ή δείκτες φτάνουν σε εξωτερικές αναλογίες που σημαίνουν λήξη είτε τοπική, είτε συνολική υπάρχει η υποχρέωση αυτό να γίνει σεβαστό και να ακολουθηθεί η κατάλληλη πρακτική.

Mεγάλη η φόρα του ΓΔ στη διόρθωση η οποία κατά ένα μέρος (μη τεχνικά μιλώντας) μπορεί να οφείλεται στις ανοικτές θέσεις της Παρασκευής (Τ+2). Αν αυτό έχει κάποια βάση θεωρείται ότι χθες στο Τ+2 έκλεισαν και ότι επίκειται αντίδραση ή και νέο ανοδικό.
Όμως, η ζημιά που έχει γίνει σε κάποια χαρτιά, καθώς και η μη επίτευξη του 830+ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για νέα χαμηλά σήμερα μέχρι εκεί και καλό είναι να τα δούμε απευθείας για να ξεμπερδεύουμε είτε με το πρώτο σκέλος της διόρθωσης, είτε και με ολόκληρη τη διόρθωση.

Το 831-832 είναι το 38% του τελευταίου ανοδικού και το 23% του όλου ανοδικού, οπότε αν γραφτεί είναι υπό έλεγχο τι από τα 2 διορθώνει.
Αν διορθώνει το 1ο μπορεί να παμε απευθείας σε νέο ανοδικό.
Αν διορθώνει το 2ο θα γίνει Β και μετά Γ με νεα χαμηλά.
Σε οποιαδήποτε όμως των 2 περιπτώσεων οφείλουμε να πάμε σε ανοδική κίνηση.

Αντίδραση όμως μπορεί να δοθεί και από το χθεσινό χαμηλό. Στην περίπτωση που δεν δούμε νέο χαμηλό τα επίπεδα αντίδρασης είναι: 853(23%), 862.50(38%, 877(62%) σημεία τα οποία επανακαθορίζονται σε σχέση με οποιοδήποτε χαμηλό τυχόν δούμε.

Για σήμερα… 

Από κάτω: Έχουμε το 831-832 (38% του τελευταίου ανοδικού και το 23% του όλου ανοδικού) και το 818 σημαντική γραμμή στήριξης.

Από πάνω: Έχουμε το 850 γραμμή τάσης, σημείο που θα πρέπει να ξεπεραστεί για να μας δώσει καλή ανοδική κίνηση καθώς και τα επίπεδα που προαναφέρθηκαν.   

O DAX αν σπάσει ανοδικά τις 12656 πάει για το τελευταίο επίπεδο του παρόντος ανοδικού στις 13200 με μεγάλες πιθανότητες να διορθώσει ολόκληρο το ανοδικό όταν και εάν βρεθεί εκεί.

Ο DJIA οφείλει να επισκεφτεί τις 27270 ως λήξη εσωτερικού 5 με 5=61.8% του 1 όπου συμπίπτει και με γραμμή τάσης-τριγώνου που μπορεί να φέρει σημαντικό γύρισμα.

Οι εξελίξεις σε DAX και DJIA, δηλαδή η πιθανή κορύφωσή τους (αν το σενάριο αποδειχθεί και το ισχύον) αναμένεται να λάβουν χώρα τις επόμενες 1.5-2 εβδομάδες. 

Καλή συνεδρίαση!