ΓΔ – ΔΤΡ – ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

XAA LIVE – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΓΟΡΑΣ 15/3/2019

Σε απόλυτη συμφωνία με το χθεσινό ενημερωτικό, η διάσπαση του 710 έφερε πρώτα το 713 και μετά το 722+. Τυχόν διάσπαση και του 722 σε κλείσιμο 60λεπτου δίνει το 738, ενώ αν προηγηθεί εσωτερική διόρθωση βαθμού 4 στο 60λεπτο θα προκύψει ο στόχος λήξης της κίνησης από το χαμηλό αυτό και θα προσδιοριστεί κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.
Ο ΔΤΡ εκλεισε ακριβώς στο 582 που σημαίνει πιθανό επίπεδο 5=1. Ανοδική διάσπαση του σημείου αυτού αν και εφόσον συμβεί τον πάει στις 618-620 μονάδες δηλ 6.5% υψηλότερα με ότι αυτό συνεπάγεται για τις τράπεζες.
Προσοχή στην σημερινή ημέρα μια που πέρα από το γεγονός ότι είναι ημέρα παραγώγων (triple witching) θα έχουμε και την έξοδο της ΠΕΙΡ από τον FTSE.

Αναμένεται με μεγάλη πιθανότητα σήμερα διόρθωση και μετά τα παράγωγα ανοδική συνέχεια. Είναι πιθανόν μέσα στο ΣΚ να υπάρξει συμφωνία περί του νόμου των αδυνάτων και την επόμενη εβδομάδα να γραφτούν τα τελικά επίπεδα του παρόντος κύματος 5. Αν είναι έτσι, μέρος της συμφωνίας θα προεξοφληθεί από εκείνους που ξέρουν προς το τέλος της συνεδρίασης.

Να σημειωθεί εδώ ότι η διανομή η οποία αναφέρθηκε σε ενημερωτικά πριν από 1.5 εβδομάδα είχε να κάνει με το κύμα 4 το οποίο δείχνει να ολοκληρώθηκε. Όταν πλησιάζουμε στην κορύφωση, μερική διανομή γίνεται στο τελικό κύμα 4 ειδικά όταν έχουμε εκτεταμένο 3 οπότε και το 5 θα είναι κουτσουρεμένο. Το υπόλοιπο της διανομής γίνεται μέσα στο ίδιο κύμα 5 και ολοκληρώνεται συνήθως σε περίπτωση επίπεδης διόρθωσης μέσα σε κάποιο Β το οποίο συχνά είναι με expanded flat. Εμείς αυτή τη στιγμή είμαστε μέσα σε κύμα 5.

Για σήμερα…
Από κάτω έχουμε το 710 και το 713, σημεία που από εσωτερική αναλογία σε 60λεπτο είναι το 50% και το 38% αντίστοιχα ως λήξη εσωτερικού κύματος 4
Από πάνω έχουμε το 738 που προκύπτει από εσωτερικές αναλογίες σε 60λεπτο μόνο εάν διασπαστει ανοδικά το 722-723.

Καλή συνεδρίαση!