ΓΔ – DAX – ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΓΟΡΑΣ 18/12/2018

Με τέτοιους τζίρους ο Αι Βασίλης για τους επενδυτές του ΧΑΑ φαίνεται να έρχεται …το Πάσχα και όχι στις προσεχείς εορτές!

Ακριβώς όπως τέθηκε χθες, καθοδική διάσπαση του 642 μας πήγε σε κατώτερα επίπεδα. Η ισότητα του καθοδικού μας πάει στο 620 το οποίο παράλληλα είναι και το 61.8% του όλου ανοδικού και θεωρείται επιπεδο με ιδιαίτερα μεγάλες πιθανότητες να το δούμε. Το παρόν σενάριο αναφέρεται καθημερινά από όταν ήμασταν στις 664 μονάδες και δείχνει να ακολουθείται με ευλάβεια.
Η τυχόν λήξη του διορθωτικού στο 620 μας δίνει ανοδικούς στόχους στο 664 με C=61.8% του Α και στο 681 με ισότητα.
Επειδή όμως το πρώτο ανοδικό κομμάτι της αντίδρασης έγινε με Α=ΑΒΓ έχουμε επίπεδη διόρθωση και το παρόν διορθωτικό αν όντως είναι Β μπορεί αν θέλει να μην σταματήσει στο 61.8% δηλ στο 620 αλλά να πάει σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα ή ακόμα και σε νέα χαμηλά με αναλογία 123.6% ή 138.2% του ανοδικού Α. Αυτό αναφέρεται μόνο και μόνο θεωρητικά γιατί λόγω του κουμπώματος εσωτερικών και εξωτερικών αναλογιών το 620 δείχνει να είναι πιθανότατα το πέρας του διορθωτικού.

ΓΔ ΗΜΕΡΗΣΙΟ

Ένας σπάνιος σχηματισμός διευρυνόμενου καταλήκτικού τριγώνου στο αμερικάνικο 10ετές (αν και εφόσον παραμείνει σε ισχύ η μέτρηση) το θέλει να σκαρφαλώνει σε ελαφρώς νέα υψηλά και να λήγει η ταλαιπωρία τις επόμενες ημέρες/εβδομάδες. Αν ισχύσει κάτι τέτοιο αυτό θα σημάνει βραχυπρόθεσμα επιπλέον ταλαιπωρία για τους αμερικάνικους δείκτες και κατ’επέκταση και για τους ευρωπαϊκούς. 

Ο DAX δείχνει να θέλει να δει τον στόχο του μεγάλου ΩΚΩ που έκανε στην κορυφή του, ο οποίος συμπίπτει και με το 161.8% του W ώς λήξη Υ και είναι οι 10182 μονάδες. Moναδική ελπίδα να το αποφύγει είναι να σταθεί στο ήδη υπάρχον χαμηλό στις 10586 μονάδες όπου είναι πιθανό να έληξε Υ με 138.2% του W. H γρήγορη καθοδική γρ. τάσης για σήμερα είναι στο 10812 πάνω από την οποία μπορεί να δοθεί καλή αντίδραση.

Καλή συνεδρίαση!