ΓΔ, ΣΧΟΛΙΟ ΑΓΟΡΑΣ

ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΓΟΡΑΣ 30/4/2017

Eξαιρετική η κίνηση της Παρασκευής, ειδικά των τραπεζών, αλλά με τον ΓΔ να κρατιέται κάτω από τις 850 μονάδες. Πήραμε επίσης το πρώτο – έστω και οριακό – κλείσιμο πάνω από μια παμπάλαια κατερχόμενη γραμμή τάσης σε κλεισίματα από τα ψηλά του 2011 και του 2014. Αν κρατηθεί από πάνω της και αυτή την εβδομάδα τότε η κίνηση θα είναι θεαματική.
Συνέχιση του ανοδικού προϋποθέτει διάσπαση των 850-851 μονάδων και δίνει σημεία στο 876 όπου είναι το 3 του 3 με ισότητα και η γραμμή καναλιού.
Σε περίπτωση διόρθωσης από κάτω έχουμε τη γρήγορη ανοδική γρ. τάσης στο 846.50 και από κάτω την κύρια γραμμή στο 833.50 όπου είναι και το 61.8% της διόρθωσης του τελευταίου ανοδικού.
Εχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για συνέχιση του ανοδικού και νέα υψηλά, ειδικά λόγω της έντονης φημολογίας περί ελάφρυνσης του χρέους (άσχετα αν στο τέλος θα έρθει η ψυχρολουσία) αρκεί να το επιτρέψουν να διεθνή δρώμενα και ειδικά το US10Y το οποίο ήδη δείχνει να αποκλιμακώνεται αλλά δεν αποκλείονται και ελαφρώς νέα υψηλα εκεί…
Ειδικά στον DOW έχουμε μια κρίσιμη κοντινή κατερχόμενη γραμμή τάσης που πρέπει να σπάσει πάνω σήμερα στο 24320 για να αποφύγουμε βαθύτερη διόρθωση εκεί.

Καλή συνεδρίαση!

Posted in ΓΔ Tagged