ΓΔ, ΣΧΟΛΙΟ ΑΓΟΡΑΣ

ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΓΟΡΑΣ 17/4/2017

Τελικά τέθηκε σε ισχύ το 2ο από τα 2 σενάρια που αναφέρθηκαν χθες, δηλ αυτό με την απευθείας ανοδική διάσπαση. Σημείο μας το 830-831 και από κάτω το 816 όπου κάνει retest στη γραμμή καναλιού που έσπασε χθες και λίγο παρακάτω στο 813 η κύρια γραμμή τάσης που ορίζει την παρούσα κίνηση. Το 830 είναι αυτό όπου ίσως να πραγματοποιηθεί διόρθωση.

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα στόχος του ανοδικού (με την προυπόθεση διάσπασης των ενδιάμεσων επιπέδων) είναι το 920 ως λήξη κύματος 3 και με βάση τότε το σημείο λήξης του 4 θα βρούμε και το ακριβές σημείο κορύφωσης και λήξης κύματος 5 όπως άλλωστε έγινε και πριν από 2.5 μήνες στην προηγούμενη κορύφωση.
H κίνηση δείχνει και ισχύ και διάρκεια και αναμένεται σε λίγο να συμμετάσχουν και χαρτιά που μέχρι τώρα δεν συμμετείχαν σε αυτήν, δηλ. πολλά μη τραπεζικά.

Ο DAX διέσπασε ήδη η αντίστοιχη γραμμή καναλιού έχοντας κάνει ήδη 3 κλεισίματα από πάνω της αλλά η κυματική δομή δείχνει πιθανή λήξη 5κυματικού (κύμα 1) και διόρθωση κύματος 2 σε εξέλιξη, κάτι που ίσως επηρεάσει και εμάς.

Ο DOW έκανε χθες το πρώτο κλείσιμο πάνω από την γραμμής καναλιού του που είναι παράλληλα και η κύρια γραμμή τάσης αλλά το κερί δεν είναι αρκετά ενθαρυντικό. Για σήμερα η γραμμή αυτή είναι στο 24450 και θέλουμε και πάλι κλείσιμο πάνω απο εκεί.

Καλή συνεδρίαση!